Business Yoga

Naam interventie Business Yoga
Erkenningsstatus Goed beschreven
Datum erkenning 01-12-2016
De interventie in het kort
Doelgroep

De einddoelgroep bestaat uit werknemers en managers die werk onder hoge druk uitvoeren. Business Yoga wordt aangeboden aan zowel MKB bedrijven (tot 250 medewerkers) als grote bedrijven (meer dan 250 medewerkers).

Doel

Werknemers en managers verminderen hun (ervaren) werkstress en verbeteren hun fysieke en mentale gezondheid door middel van deelname aan yogatrainingen op de werkvloer. Dit wordt uitgevoerd binnen een periode van 3 maanden waarbij er 1 x per week wordt deelgenomen aan een begeleide sessie yoga.

Aanpak in het kort

De interventie kan bestaan uit een introductietraining, een groepstraject en/of bijeenkomsten met individuele begeleiding. Samen met het bedrijf wordt een passend traject samengesteld. Tijdens verschillende bijeenkomsten wordt gewerkt met thema’s als ademhalingstechnieken, bewustwordingsoefeningen, lichaamshouding, ontspanning en/of gezondheid. De training kan plaatsvinden op de werkplek, in een vergaderruimte of conferentiezaal.

Uitvoering
Type organisatie

Locatie:

De interventie wordt op de werk locatie uitgevoerd.
De training kan plaatsvinden op de werkplek, gewoon aan je bureau of in een aparte ruimte. Meestal wordt Business Yoga aangeboden in een vergaderruimte of conferentiezaal. De oefeningen kunnen in werkkleding, zittend in een stoel worden uitgevoerd. Men hoeft hiervoor niet lenig te zijn.
Omdat werknemers zelfstandig leren werken met de oefeningen en richtlijnen zal tevens uitgenodigd worden om deze zelfstandig op kantoor of thuis te blijven oefenen. Oefeningen kunnen ook prima buiten werktijden, bijvoorbeeld ‘s ochtends in voorbereiding op de dag of ‘s avonds als afsluiting van de dag worden beoefenend. De effecten van de oefeningen zijn de hele dag voelbaar en helpen na het werk om de dag los te laten en goed om te schakelen naar privé of om bijvoorbeeld beter te kunnen slapen.
Bedrijfsdagen en introductie trainingen kunnen worden georganiseerd en aangeboden worden op externe locatie.

 

Type organisatie:
Business Yoga is geschikt voor ieder type organisatie.

Randvoorwaarden

De beschikbaarheid van een professioneel opgeleide Business Yoga trainer.

Materialen

Exclusief BYN

  • Business Yoga Manual 1 – Yoga en meditatietechnieken voor professionals

Tevens beschikbaar voor externe partijen

  • Fitbreaks Brochure – 30 minuten bewegen
  • Brochure - Investeren in Bewegen op werkvloer loont
  • Research Summeries – International Yoga Therapy Assiociation

Evaluatie

  • Evaluatie formulier – Trainer
  • Evaluatie formulier – Deelnemer
  • Evaluatie formulier – Compilatie
  • Rapportage formulier – Individuele begeleiding
Document(en)
Kwaliteit en effectiviteit
Erkenningsstatus Goed beschreven
Datum erkenning 01-12-2016
Onderzoek

Sinds 2004 biedt Business Yoga interventies aan in Nederland. Naar schatting hebben vanaf 2004 tot en met nu (november 2016) ongeveer 4000 werknemers deelgenomen aan Business Yoga interventies.

Deelnemers zijn positief en voelen verandering. Ze reageren enthousiast op de technieken en richtlijnen die in het programma worden aangeboden. Het beoefenen van yoga is voor hen vaak een nieuwe ervaring met verrassende effecten.

 

Eigenaar en contact
Eigenaar Business yoga
Contactpersoon Joost van Dijk, info@businessyoga.nl, 06 4200 6364